Nieuws

Body

Hier plaatsen we allerlei artikelen die voor jou handig zijn om te weten.

Veel leesplezier!

Kia EV6

Ik ga op vakantie en neem mee . . .

De Kia EV6 is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld, maar hoe gaat het als je ermee op vakantie gaat? Een van onze klanten heeft het voor ons geprobeerd en is er erg enthousiast over! Lees hieronder zijn reisverhaal met zijn Kia EV6.

 

Na inmiddels een dikke maand in de Kia EV6 te rijden en meer dan 5000 km gereden te hebben moet ik zeggen, niets dan lof. Zat mijn vorige auto, de Prius, technisch slim in elkaar, dit is echt een topper. 

De range klopt en snelladen is dus echt snel laden. Op een rit naar Zuid-Bretagne ( 950 km ) betekende dit bij vertrek met een volle accu één keer een kwartier bijladen in Normandië en één keer een kwartier nog bijladen in Bretagne zelf. Nauwelijks tijd voor koffie.

Je vertrekt al weer als andere auto's, die er al stonden, nog aan het laden zijn. "Last in first out" De laadpalen van IONITY werken prima met de KIA laadpas.

 

Inmiddels zit ik in de Alpen bij de Mont Blanc. Daar wonen wij deels en wel op 1200 meter hoogte. Ik had gedacht, dat bij een flinke stijging de actieradius snel zou teruglopen. Dat valt dus reusachtig mee en ja, berg op betekent ook weer bergaf rijden. Het regeneratiesysteem doet dan zijn werk, aan remmen kom je nauwelijks toe, en de kilometertjes tellen weer lekker op.

Op naar de eerste honderdduizend kilometer.

Menno Schotman

Numansdorp.