Kia Picanto krijgt vooruitstrevend design

Body

Kia meet de Picanto volgend jaar een nieuw design aan en voorziet het model van geavanceerde technologieën. Waarmee de moderne, compacte hatchback van Kia nu nog stijlvoller voor de dag komt en beschikt over de allerlaatste hightech features.

De vernieuwde Picanto biedt een keuze uit de instapversie en de sportieve GT-Line. Die laatste combineert een stijlvol exterieur met geavanceerde technologie, waarmee hij zowel aantrekkelijk is voor jonge autokopers als voor woon-werkverkeerinzet.

Wijzingen in het ontwerp

Vóór is de vernieuwde Picanto direct te herkennen aan het gewijzigde bumperontwerp, de bekende ‘tiger nose’ en het aangescherpte design voor de voorschermen en motorkap. De optionele LED-koplampen en dagrijverlichting onderstrepen de moderne uitstraling en geven de Picanto een breed postuur. Achter benadrukt het design de verticale link tussen de vernieuwde achterlichten en de nieuw getekende achterbumper. De krachtige, brede lichtsignatuur versterkt het robuuste ontwerp van de bumper en achterklep en zet de brede looks van de Picanto daar extra aan.

De basisversie krijgt standaard 14 inch stalen velgen. Optioneel kan gekozen worden uit nieuwe 14, 15 of 16 inch lichtmetalen exemplaren.

De uitstraling van de GT-Line wordt verder versterkt dankzij sportieve accenten in het front. Daar is de ‘tiger nose’ grille vergroot om extra indruk te maken. Daarbij heeft de GT-Line onder meer nieuwe, speciale 16 inch diamantgeslepen velgen en een sportieve GT-Line achterdiffusor.

Aan de buitenkant is de vernieuwde Picanto verder te herkennen aan een gedurfd kleurenpallet van tien carrosseriekleuren.

De vernieuwde Picanto wordt nu standaard geleverd met een ‘zwevend’ 8,0 inch touchscreen navigatiesysteem en een 4,2 inch hoge-resolutie digitaal scherm in het instrumentarium vóór de bestuurder. Het 8,0 inch touchscreen navigatiesysteem beschikt over Bluetooth multiconnectiviteit, wat betekent dat gebruikers zelfs twee mobiele apparaten tegelijkertijd kunnen koppelen: één voor een handsfree smartphone en het afspelen van media, en één uitsluitend voor het afspelen van media. Het systeem is standaard uitgerust met Apple CarPlay en Android Auto.

Tot slot is de vernieuwde Picanto helemaal voorbereid op nieuwe over-the-air functies. Daarmee weten klanten zich verzekerd van extra comfort en het bespaart ze bovendien tijd, omdat de navigatie- en infotainmentsystemen hiermee automatisch draadloos worden geüpdatet.

De vernieuwde Kia Picanto wordt volgend jaar zomer op de Nederlandse markt verwacht.