KIA DE BEER autosponsor van de Wooning Zesdaagse Rotterdam Ahoy

Tijdens de Wooning Zesdaagse komen elk jaar de beste baanwielrenners van over de hele wereld bij elkaar in Rotterdam Ahoy voor een zesdaagse wielerstrijd. Van de koppelkoers tot de sprint en de race achter de derny aan. Bij de Zesdaagse van Rotterdam komt absolute topsport en een gezellige sfeer samen. Dit jaar vindt de 40e editie van de Zesdaagse in Rotterdam Ahoy plaats, en Kia De Beer is de trotste Autosponsor van dit prachtige event!

Dat houdt niet alleen in dat er in en rondom Ahoy de nieuwste Kia’s te zien zullen zijn, maar ook dat wij een eigen wielerkoppel op de baan zullen laten rijden. Welke in het shirt van Kia De Beer gaan strijden om de eindoverwinning.

De spanning van de koppelkoers, de energie van de sprint en de sfeer rond de baan, dat is de Wooning Zesdaagse in Rotterdam Ahoy. Verschillende onderdelen als de koppelkoers, puntenkoers en derny komen dagelijks voorbij! De sprint en keirin komen aan bod tijdens het sprinttoernooi, en zelfs het baanrecord wordt hier aangevallen door de sprinters!
Ook dit jaar zullen er weer een aantal grote internationale namen aan de start verschijnen maar ook de Nederlandse wereldkampioenen Lavreysen en Hoogland staan aan de start van de 40e Wooning zesdaagse welke gehouden wordt van 12 tot en met 17 december

Harrie Lavreysen, dertienvoudig wereldkampioen, heeft onlangs zijn status als sprintkoning bevestigd door voor het vijfde achtereenvolgende jaar goud te winnen op de sprint tijdens het WK in Glasgow. Lavreysen is geen onbekende voor de Wooning Zesdaagse, waar hij al meerdere malen heeft deelgenomen aan het sprinttoernooi en in 2022 heeft gewonnen. Hij is de houder van het baanrecord in Ahoy met een tijd van 9.733 seconden.  

Ook meervoudig wereldkampioen Jeffrey Hoogland, die goud op de kilometer tijdrit op het WK in Glasgow behaalde en onlangs het wereld record op de 1000m veroverde, zal aan de start verschijnen. Hoogland nam al vaker deel in Rotterdam Ahoy en zal in december de strijd aangaan om de zege dit jaar in de wacht te slepen.

Elk jaar trekt de 6 daagse circa 35000 bezoekers en behoort daarmee tot 1 van de grootste Rotterdamse sportevenementen.