Kia Niro nieuw

De nieuwe Kia Niro

Rijklaar vanaf
€31.995,-

De nieuwe Kia Niro: Gedurfd design, nog meer ruimte en hightech features.

Een crossover, met een stoer en strak design, die veelzijdig praktisch gebruiksgemak en een dynamische rijervaring garandeert. Net als de huidige Niro biedt ook de nieuwe Kia Niro keuze uit drie voorwielaangedreven en geëlektrificeerde aandrijflijnen: hybride (HEV), plug-in hybride (PHEV) en de volledig elektrische (EV).

Kia Niro nieuw

Exterieur

De nieuwe Kia Niro krijgt een stoerder en strakker design, zoals we die inmiddels kennen van de Kia EV6 en de Kia Sportage. Met strakke lijnen, sportieve accenten en een tiger face front. Standaard is de nieuwe Kia Niro voorzien van heart-beat LED dagrijverlichting en verticale boomerang shape LED achterlichten. De zijkant wordt getypeerd door de wielkastranden die doorlopen over de deuren tot halverwege de achterdeuren. Dit geeft de auto een extra stoere crossover uitstraling.

Lekker veel ruimte

De nieuwe Kia Niro is een stuk groter dan zijn voorganger, in mm is de nieuwe Niro 65 mm langer, 20 mm breder en10 mm hoger. De wielbasis, die al groot was, is met 20 mm toegenomen. Dit komt niet alleen de ruimte in het interieur ten goede, maar ook in de bagageruimte. Deze is toegenomen met 15 liter voor de HEV en 24 liter voor de PHEV en EV. Waarmee de bagageruimte van de HEV 451 liter is, van de PHEV 348 liter en de EV 475 liter is. Daarnaast krijgt de e-Niro ook nog de beschikking over een "frunk" onder de motorkap met een inhoud van 20 liter. 

Kia Niro nieuw

Interieur

Het interieur van de nieuwe Kia Niro wordt gekenmerkt door scherpe lijnen. Daarnaast zorgt de vormgeving van het dashboard met het visueel doorlopende touchscreen voor een innovatieve hi-tech uitstraling, waarbij de berijder altijd centraal gesteld wordt. De stoelen zijn zodanig vormgegeven dat ze ruimte besparen, veilig zijn en een goede ergonomie bieden, zoals we eerder zagen bij de Kia EV6. De stoelen zijn ook te gebruiken als kledinghanger en standaard voorzien van een USBC-aansluiting voor opladen. 

Het interieur van de Kia Niro is opgebouwd uit gerecyclede materialen. Zo is de hemelbekleding gemaakt van gerecycled behang en zijn de stoelen gemaakt van onder meer Bio PU met tencel van eucalyptusbladeren om de impact op het milieu te minimaliseren en het restafval te verminderen.

Aandrijflijnen

Kia Niro Hybrid (HEV) is uitgerust met de 1.6-liter GDI-benzine motor met nieuwe koelings-, wrijvings- en verbandingstechnologieën die zorgen voor een maximale efficiency. In combinatie met de synchrone elektromotor met permanente magneet van 32 kW levert de Niro HEV een gecombineerd maximaal vermogen van 141 pk. De aandrijflijn is gekoppeld aan de 2e generatie 6-traps automatische transmissie met dubbele koppeling die is geoptimaliseerd om de efficiency te verhogen en het gewicht te verminderen. 

Kia Niro Plug In Hybrid (PHEV) combineert de 1.6-liter GDI-benzine motor met een nog krachtigere 62 kW elektromotor en heeft een systeemvermogen van 183 pk. Het 11,1 kWh grote lithium-ion-polymeerbatterijpakket zorgt voor een elektrisch bereik van naar verwachting 60 km.

Kia e-Niro (EV) heeft een vermogen van 150 kW en een koppel van 255 Nm en een bereik van naar verwachting 463 km (WLTP) en een snellaadfunctie waarmee de accu onder ideale omstandigheden in 43 minuten is opgeladen van 10-80%.

De overheid stimuleert de koop van elektrische auto's en biedt (zolang er budget is) een subsidie van € 3.350,-, de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP). Deze regeling geldt voor nieuwe en gebruikte elektrische personenauto's in de kleinere en compacte middenklasse.

De nieuwe Kia Niro komt naar verwachting vanaf het begin van het derde kwartaal dit jaar naar Nederland. De hybride (HEV) en plug-in hybride (PHEV) komen als eerste en worden gevolgd door de volledig elektrische variant (EV).

Interesse?

Km